У ПРИПРЕМИ ТРЕЋА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА BIOTECH FUTURE FORUM

Вештачка интелигенција за живот

Трећу годину заредом, Влада Републике Србије и њен Центар за четврту индустријску револуцију (c4ir.rs) организују међународну конференцију Biotech Future Forum, у партнерству са Светским економским форумом и Програмом Уједињених нација за развоју (UNDP). Посебну подршку организацији овогодишње конференције пружају Министарство информисања и телекомуникација и БИО4 кампус, нови биоекономски хаб у Европи.

Конференција је заказана за последњу недељу октобра, под званичним називом „AI 4 LIFE: Biotech Future Forum”. Очекује се присуство више од 2000 домаћих и међународних стручњака и експерата, који ће отпочети круцијалне дијалоге у областима вештачке интелигенције, биотехнологије, биоекономије, технолошких иновација, дигитализације здравства, прецизне медицине и других.

Структура конференције обухвата стручне панеле и радионице, пленарна предавања лидера из области бизниса и науке, изложбени простор за стартапе, интерактивну собу с најважнијим постигнућима у области четврте индустријске револуције. Осим тога, конференција ће и ове године пружити могућност размене знања и умрежавања с водећим светским стручњацима и лидерима у наведеним областима.

Међународна конференција Biotech Future Forum први пут је реализована 2022. године у Палати Србија, како би се представила нова иницијатива Владе Републике Србије и Светског економског форума – Центар за четврту индустријску револуцију Србије. Од тада је конференција постала важан национални пројекат и један од главних годишњих догађаја у промоцији технолошких иновација у Србији.

Више о овогодишњем скупу и прошлогодишњим конференцијама може се прочитати на адреси c4ir.rs/biotechbeg/.

Прир. Д. Ј.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn