ПОСЛОВНИ ПЛАНЕР ПРОЈЕКТА „ПРЕДУЗМИ ИДЕЈУ”

Водич од замисли до остварења успеха

У оквиру напора да се подржи раст и развој српског иновационог екосистема настао је „Предузми идеју – планер”, алат дизајниран да помогне предузетницима у ефикасном планирању и реализацији пословних идеја. Иза планера стоји тим пројекта „Предузми идеју”, који Иницијатива „Дигитална Србија”спроводи у сарадњи са Америчком агенцијом за међународни развој и партнерима.

Предузми идеју планер је штампани материјал у форми радне свеске, који омогућава јасан и организован приступ анализи и реализацији пословних идеја. Као алат за трансформацију идеја у стварност. Планер покрива теме као што су анализа проблема, повезивање са циљном групом, постављање циљева и развој планова. Са довољно простора за белешке, цртеже и инспиративне тренутке, планер такође укључује „To-Do” листе које нас враћају на прави курс ако одлутамо.

– Знамо да су почетне фазе развоја идеје критичне за успех. „Предузми идеју – планер” креиран је тако да пружи подршку у овим кључним тренуцима, омогућавајући предузетницима да систематично приступе изазовима и повећају своје шансе за успех – истакла је Марија Јањушевић, једна од ауторки овог водича.

– Широка доступност планера представља кључни корак ка демократизацији приступа ресурсима за развој бизниса. Пружањем алата и подршке на националном нивоу, не само да подстичемо раст и развој локалних средина, већ и доприносимо економском развоју Србије. На тај начин сви заједно градимо снажнију, иновативнију и конкурентнију економију у нашој земљи – рекао је Тадеј Курепа, програмски директор пројекта „Предузми идеју”.

Планер је бесплатан и доступан у више од 20 градова, у Регионалиним иновационим стартап центрима, Научним клубовима, Факултетским инкубаторима, Научно-технолошким парковима, Мејкерс лабовима и другим местима за окупљање и сарадњу на новим идејама и иновацијама. Такође, планер се може преузети у онлајн формату, на платформи Научи –preduzmi.rs/edukativni-materijal/preduzmi-ideju-planer – па га сви који имају бизнис идеју могу користити да лакше превазиђу препреке које их очекују.

Прир. Д. Ј.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn