Вршњаци из Италије у гостима

Професор и ученици Средње туристичке школе „Iis tommaso d’oria” из Торина посетили су, у оквиру Еразмус+ програма, Филолошку гимназију у Београду. Ђаке из Италије примили су и угостили у својим домовима матуранти ове школе.

Гости су, заједно са својим домаћинима, похађали наставу, упознали наставнике школе и имали прилику да упореде образовне системе Србије и Италије. Присуствовали су часо- вима енглеског, шпанског, француског, латинског и италијанског језика, али и њижевности, реторике, ликовне културе, информатике и физичког васпитања. На часовима италијанског језика упознати су са најважнијим знаменитостима Србије и Београда, нашом азбуком и ћириличним писмом, али и срп- ском кухињом.

Професор Клаудио Ђеренцани одржао је час ликовне кул- туре и на занимљив начин приказао тумачење једног уметничког дела. Ученици су били веома заинтересовани и активно су учествовали у предавању.

Током недељу дана боравка у нашој земљи гости су обишли центар престонице, Калемегдан, Кнез Михаилову улицу, Трг Републике, Славију, а посетили су и Храм Светог Саве, Народ- ни музеј, Музеј Југославије и Музеј Николе Тесле.

М. В.

 

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn