ГИМНАЗИЈА „ЈОСИФ ПАНЧИЋ” У БАЈИНОЈ БАШТИ

Вук Јакић – најбољи историчар

Гимназија „Јосиф Панчић” из Бајине Баште постала је препознатљива међу школама тог типа у Србији понајвише захваљујући одличним резултатима на такмичењима из наставних предмета, али и по успешности при упису на факултете њених матураната. Кад је реч о такмичењима, и ова школска година је берићетна, а у пуном сјају заблистао је Вук Јакић, ученик четвртог разреда друштвено-језичког смера.

Наиме, у конкуренцији од 68 најбољих у Србији из историје, који су претходно победили на окружним такмичењима, он је освојио прво место на бриљантан начин – дао је тачне одговоре на свих 15 питања, колико је имао тест, и с максималних 30 поена понео назив најбољег у Србији.

– Тест је био захтеван. Исплатио се вишемесечни додатни рад с мојим професором Дејаном Млађеновићем, коме сам изузетно захвалан на несебичној помоћи. Прво место омогућује ми упис на жељени факултет без пријемног испита, а одлучио сам да будем бруцош на Правном факултету у Београду – каже Вук.

Такође, на републичком такмичењу за ученике трећих разреда бајинобаштански гимназијалац Ђорђе Димитријевић заузео је четврто место у надметању из историје.

М. Андрић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn