ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА У ПРОКУПАЧКОЈ ШКОЛИ „РАТКО ПАВЛОВИЋ ЋИЋКО”

За камповање с другарицом

У Основној школи „Ратко Павловић Ћићко” у Прокупљу одржана је позоришна представа под називом „Шира од плавог неба, наша је љубав, храброст и вера”, која је имала хуманитарни карактер, јер је новац од улазница намењен ученици ове школе која је остала без једног родитеља.

У представи су учествовали ђаци четвртог разреда, а цео догађај осмислила је њихова учитељица Славица Чикарић, која традиционално са својим четвртим, завршним разредом, негде пред крај школске године, организује догађаје на којима на лак и допадљив начин, поред свих већ усвојених лекција, подучава децу кроз игру и глуму.

Ове године представа је била посвећена прошлости Србије, а учитељица и њени ђаци вредно су је припремали пола године.

– Представа је настала у оквиру пројекта из предмета Природа и друштво на тему „Прошлост нашег народа”, а спремали смо је сви заједно као хуманитарну представу, како бисмо помогли једној нашој другарици да оде на камп. Шест месеци смо истраживали прошлост нашег народа у време турске власти, како би деца најбоље схватила време које ће кроз своје улоге приказати публици. Задовољна сам њиховом изведбом и радује ме да је и публика препознала њихову добру вољу и жељу да помогну другарици на овако креативан и допадљив начин. Одлучили смо да представи дамо баш овакав назив јер се вера, љубав и храброст увек провлаче као мотив у свакој борби за боље сутра. Веома сам задовољна због јединства које су сви заједно показали у организацији и реализацији ове представе – прича учитељица Славица.

Додаје и да су, поред ученика одељења 4/2, које броји 31 ђака, у представи учествовали и наставник музичке културе Горан Копривица и директорка школе Весна Тодоровић.

Да је ово била врло креативна лекција на сцени потврђују и Прокупчани који нису крили одушевљење због још једног изванредног наступа својих најмлађих суграђана.

Иначе, учитељица Славица Чикарић традицију негује и на часовима, па је тако позната и по томе што истрајава у коришћењу некадашњих метода у учионици, али и ван ње, док истовремено у први план ставља ученика и његове потребе. Иновативна, оригинална и креативна, она више од две деценије из школских клупа изводи једнако креативне генерације ђака.

Љ. Л. Г.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn