ОСНОВНА ШКОЛА „ДУШАН ЈЕРКОВИЋ” ИЗ КОСТОЈЕВИЋА ОБЕЛЕЖИЛА 136. РОЂЕНДАН

Знање, креативност и разумевање

Основна школа „Душан Јерковић” из Костојевића у мају је свечано обележила 136. рођендан. Ученици и наставници потрудили су се да припреме разноврстан и квалитетан програм, често прекидан аплаузима бројне публике, у којој су били гости из основних и средњих школа, пензионери школе, представници предузећа, установа и Општине Бајина Башта.

У име колектива, присутне је поздравила и пожелела им добродошлицу директорка школе Гордана Леонтијевић.

– Славимо пуних 136 година рада наше школе, која с поносом носи име народног хероја, учитеља Душана Јерковића, човека који је дао за слободу свој живот. Наша школа одувек је била место где се стварају пријатељства, подстичу знање, креативност и разумевање. Свака генерација обогатила је ову школу. Она ће и даље бити место где се негује љубав према учењу, развија карактер, подстичу иновације. Наш мото је „Мала школа – велики људи” –  казала је, између осталог, директорка.

И заиста, костојевачка школа је мала по броју ученика – има их нешто више од педесет – али су им резултати сјајни. Говори о томе и податак да је 19 ученика освајало једну од прве три награде на општинским и окружним такмичењима, док у стоном тенису и у саобраћају школа има представнике на републичком нивоу надметања.

Ове године захвалнице и књиге добили су: Андреа Лукић, Борис Тешић, Тамара Глигоријевић, Александар Лукић, Лука Пејић, Кристијан Марковић, Никола Лазаревић, Јована Петронијевић, Катарина Марковић,  Андријана Пантелић, Јован Митровић, Урош Пантелић, Бојана Ђорђевић, Лазар Митровић, Миленко Лазаревић, Јелена Николић, Марко Милосављевић, Андријана Словић и Анастасија Јањић. Награђени су и најуспешнији на ликовном и литерарном школском конкурсу „Стиже мај у наш крај”, а признања су добили и наставници Александар Максимовић, Горан Катанић, Марко Николић, Ана Обрадовић, Милица Јаковљевић.

М. Андрић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn