ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ НАУКЕ

Мобилне поставке путују Србијом

 

Полазећи од идеје да наука треба да буде доступна свим грађанима, Центар за промоцију науке посветио је април путовању по Србији. У градовима које ће посетити током акције „ЦПН кроз Србију” – Ниш, Зрењанин, Нови Пазар, Лазаревац, Крагујевац, Пожаревац, Суботица, као и Бањалука – представиће бројне научнопопуларне програме.

Мобилни програм је интерактиван – у виду радионица, научних демонстрациjа и експеримената, трибина, мобилног планетариjума, програма „Хоризонт четвртком”, новог концепта „Филозофија кроз Србију”, али и мноштва других поставки и активности.

Мобилни планетаријум ЦПН-а већ више од две године путује регионом, а пројекције је досад видело више од 27.000 људи.

Најпосећенији трибински програм у земљи бави се разноврсним темама из више области природних и друштвених наука, као и научних и друштвених феномена.

Кроз Хоризонт четвртком ЦПН пружа подршку научној заједници, малим и средњим предузећима, цивилном друштву и грађанима да се укључе у програм Хоризонт 2020, с фондом од 78 милијарди евра.

Програм „Филозофија кроз Србију” настао је као резултат сарадње угледних професора Филозофског факултета у Београду и ЦПН-а.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn