УГОСТИТЕЉСКО-ТУРИСТИЧКА ШКОЛА У НИШУ

Крем од жира

Ученичка компанија „SweetNI”, Угоститељско-туристичке школе у Нишу, наставила је с активностима током ове школске године. Недавно су осмислили слатки крем од жира, елиминисавши штетне састојке, попут шећера и разних емулгатора. С овим производом такмичиће се на регионалном надметању ученичких компанија и с правом се надају великом успеху.

На ову идеју дошли су јер је тржиште преплављено многим производима који садрже штетне састојке, па су желели да направе здрав производ и допринесу квалитетнијој исхрани људи. Производ „SweetNI” крем садржи брашно од жира и урме, чоколаду с високим садржајем какаа и маслац.

Пласирањем овог производа ученици су послали поруку о штетности додатог шећера и емулгатора који се могу наћи у разним слаткишима, колачима, кремовима и многим прерађеним намирницама. Такође, на тај начин подстичу употребу здраве хране. На изради овог производа били су ангажовани средњошколци, чланови компаније: Милица Тодоровић, Вук Јованчић, Лука Марковић, Анђелија Стевановић, Соња Вучић и Сара Нешић. Велику подршку имају од својих професора, који се поносе идејама и ангажовањем својих ђака.

Д. Митровић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn