ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА ПОЛАЗНИКА РАЗВОЈНО-КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ У ВЛАСОТИНЦУ: Светлост је у сваком детету

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА ПОЛАЗНИКА РАЗВОЈНО-КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ У ВЛАСОТИНЦУ

Светлост је у сваком детету

У Галерији власотиначког Културног центра на Нешићевом кеју отворена је изложба ликовних радова полазника развојно-креативне радионице Тима психолога „Светлост”. На паноима је изложено око 150 радова 33 полазника радионице коју води мастер клинички психолог Мери Стојковић.

– Развојно-креативна радионица почела је с радом у октобру прошле године, а изложени радови настали су у последњих шест месеци. Имамо изузетно надарену и талентовану децу, а у прилог томе говоре награде на конкурсима на којима смо учествовали. Срце ми је пуно када видим колико су деца срећна, а родитељи задовољни и поносни. Уложено је много труда и рада, из ког је настало око 1500 радова, а од тога је одабрано њих 150, који говоре више од речи. Добили смо мноштво позитивних коментара од људи који се професионално баве уметношћу, што потврђује ово што говорим. Радионица не обухвата само ликовни израз, већ се са децом ради и психолошки, инклузивног је карактера, једнако се третирају, уважавају и подстичу да у социјалном окружењу покажу најбоље што поседују: креативност, љубав према цртању и сликању, самопоуздање… Надам се да ћемо и у наредном периоду наставити у истом правцу – рекла је овом приликом Мери Стојковић.

У жељи да се труд награди, а да се деца мотивишу да наставе свој рад, организатори изложбе поделили су захвалнице: Данки Стојковић, Николини Стојановић, Дуњи Миљковић, Петри Миљковић, Ивони Станимировић, Неди Јовић, Петру Трајковићу, Касији Миленковић, Дуњи Добрић, Андрији Ђорђевићу, Василију Јовићу, Лани Јовић, Јовану Јовићу, Ксенији Јовић, Теодори Миленовић, Ањи Миленовић, Исидори Радосављевић, Николини Радосављевић, Сари Стојановић, Анастасији Исмаиловић, Вукану Стаменковићу, Софији Шушулић, Петру Лепојевићу, Зорани Даскаловић, Новаку Николићу, Лени Стојановић, Вељку Јоцићу, Калини Милосављевић, Искри Златковић, Ленки Златковић, Антонини Пешкић, Даници Симоновић, Мили Димитријевић, Евгенији Цветковић и Петри Стојановић.

– Надам се да ће у будућности некa од талентоване деце, чији су радови изложени, наставити да се баве сликарством, да ће у овој или у другим галеријама имати своје самосталне изложбе – рекао је Братислав Валчић, ликовни уредник Културног центра Власотинце.

Многобројне присутне својим наступом поздравили су полазници радионице и вртића, као и вокални састав БУМ 92, вокални солиста Марта Станковић и Драгољуб Вучић на гитари, док их је Андрија Ђорђевић поздравио композицијама изведеним на хармоници.

– Ова изложба представља резултат великог рада, али је и подстрек за даље стварање. Моја девојчица похађа радионицу од оснивања. Иако је дете с посебним потребама, прихваћена је од остале деце, играју се и сарађују. С радошћу очекује свако окупљање и желела би да код тета Мери одлази чешће. Тамо, кроз комуникацију са децом, уз разне ликовне технике, разговор, неприметно сазрева и превазилази развојне проблеме – каже Марина Марковић, хранитељица Анастасије Исмаиловић.

Д. Коцић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn